Separatory tłuszczu

Separator tłuszczu to podstawa działalności każdej profesjonalnej kuchni i zaplecza. Proponujemy dla zakładów gastronomicznych, oraz drobnego przemysłu przetwórczego idealne rozwiązania w postaci urządzeń do filtrowania i wyłapywania tłuszczu odprowadzanych do kanalizacji w trakcje procesu przygotowywania posiłków, lub przetwarzanych produktów spożywczych.

 

Pierwsza grupa separatorów  tłuszczu to najnowsze i najlepsze na naszym rynku separatory, czyli reduktory tłuszczu montowane pod zlewozmywakiem, lub na łączeniu rur w piwnicy. Grease Guardian

Oferowane urządzenie posiada podstawową zaletę – jest stosunkowo małe gabarytowo, jest proste w montowaniu i obsłudze, oraz posiada bardzo niskie koszty eksploatacji i nie ma potrzeby na bieżąco czyścić i wysysać zbieranych odpadów. Zbierany tłuszcz jest samoczynnie w odpowiednim pojemniku, który można zbierać i odsprzedawać dla przemysłu. Oferowany do sprzedaży produkt jest markowy, to nie jest żadny substytut łapacza. Marka producenta daje gwarancję na niezawodne, wieloletnie działanie separatorów w każdych warunkach.

 

Druga grupa separatorów  to odstojniki tłuszczu metalowe, idealne do małej gastronomii

. Separator jako odstojnik tłuszczu ze względu na małe rozmiary może być montowany pod zlewozmywakami wewnątrz budynków. Jest wykonany w całości ze stali kwasoodpornej, czyli łatwy do utrzymania i odporny na korozję zapewniający długi okres żywotności. Wydajność odstojnika wynosi 0,5 litra na jedną sekundę przepływu wody z nieczystościami. Separator posiada do czyszczenia otwieraną klapę, rury przyłączeniowe o średnicy 50 mm, oraz regulowane stopki w celu wypoziomowania urządzenia. Wymiary odstojnika wynoszą 37 cm długości, 370 szerokości i 27 cm wysokości. Uwaga: Nagromadzona warstwa tłuszczu musi być regularnie usuwana, a sam separator myty raz na tydzień


Separator tłuszczu zamontowany

Pracujący łapacz tłuszczu

Separator D1

Copyright © 2014 Rest || Wykonanie: Actusdesign.pl - projektowanie stron warszawa