wyposażenie kuchni sala jadalniana w restauracji bufet

Patelnie elektryczne i gazowe o dużych gabarytach

Patelnie duże gastronomiczne służą do termicznej obróbki produktów, a w szczególności do smażenia na oleju i innych tłuszczach roślinnych i zwierzęcych. W kuchniach profesjonalnych używa się patelni elektrycznych lub gazowych o znacznych gabarytach.


Elektryczne patelnie e-gazu model PE o stabilnej konstrukcji i modułem korbowym do przechyłu celem zlania zużytego tłuszczu. Posiadają termostat do utrzymywania temperatury 0d 50 do 275 stopni, oraz panel z lampką kontrolną o włączonym urządzeniu. Zasilanie 3 NPE 400V 50 Hz. Seria PE1 o mocy grzewczej 6 kW, pojemność misy 36 litrów. Wymiary 700 x 760 x 850. Model PE2 o wymiarach 700 x 760 x 850, mocy 12 kW i pojemności 72 litra, pojemność robocza 0,49 m2. Patelnie wysokiej klasy.

Patelnie gazowe serii GP, profesjonalne na gaz ziemny lub płynny propan butan z zaworami bezpieczeństwa, termostatami, oraz modułem korby na wylew zużytych olejów. Produkt Polski ze stali nierdzewnej. Model GP1 posiada moc grzewczą 7 kW, i wymiarach 700 x 760 x 850 mm. Model GP2 o wymiarach 700 x 760 x 850 mm, i mocy grzewczej 14 kW, oraz pojemności 72 litra.

Uchylna elektryczna patelnia na stelażu ST przeznaczona do smażenia i duszenia potraw o powierzchni roboczej 0.27 m2 i wydajności jednorazowej na około 100 kotletów. Pojemność komory 40 litrów. Patelnia w dobrej cenie z tego segmentu towarowego.