Urządzenia do szokowego schładzania i zamrażania potraw w gastronomii

Szybkie schładzanie (schładzanie szokowe) pozwala na dynamiczne obniżenie temperatury produktów z zakresu temperatur wartości krytycznej granicy (+70°C÷+3°C) dla wzrostu mikroorganizmów. Szybko schładzarki umożliwiają schładzanie przygotowanych produktów od temperatury + 90 do + 3°C w czasie krótszym niż 90 minut, co pozwala na zachowanie bezpieczeństwa i jakości produktów. Szybkie zamrażanie szokowe pozwala na zachowanie mikrostruktury zamrażanych produktów. Szokowe zamrażarki umożliwiają zamrożenie przygotowanych produktów od temperatury -18°C w ciągu maksymalnie 270 minut. Szokowe urządzenia są nierozerwalną częścią nowoczesnej kuchni stosującej miksery do produktów zamrożonych w postaci pacojeta 2, oraz do cyrkulatorów, czyli urządzeń stosowanych w technice sous vide.

 


Gama schładzarek szokowych ST o pojemności od 3 do 10 GN. Urządzenia służą do szybkiego schładzania produktów od +70 do +3 stopni w ciągu 90 minut, lub zamrażanie szokowe od +70 do –18 stopni w ciągu 240 minut. Cyfrowy panel sterowania. Prąd jednofazowy.

Schładzarko- zamrażarka szokowa CR 16. Produkt o niezwykłych parametrach. Urządzenie obniża temperaturę w funkcji schładzania z +90°C do +3°C w czasie 90 minut a w funkcji zamrażania z temperatury +90°C do -18°C w czasie 240 minut. Kontrola procesu schładzania lub zamrażania poprzez temperaturę sondy rdzeniowej lub czasu trwania cyklu. Możliwość zaprogramowania do 99 cykli. Pojemność na 16 tac o wymiarach 40x60 cm, lub 16 pojemników na GN1/1. Wymiary urządzenia 79x80x195 cm.

Schładzarko – zamrażarka szokowa CR3 ECO, yposażony w prowadnice do gastro pojemników GN 1/1, pojemność urządzenia 3xGN1/1. Wymiary urządzenia 56x70x52 cm, czyli mieści się pod blatami stołów. Produkt niezwykle wydajny, najwyższej klasy. Cykl schładzania: 8 kg w 90 minut. Cykl zamrażania: 5 kg w 240 minut. Idealna do małych zakładów gastronomicznych

Schładzarko – zamrażarka szokowa CR10. Prawdziwy kombajn w śród urządzeń, o pojemności na 10 GN1/2 lub 20 GN 1/1. Cykl schładzania 70 kg na 90 minut, cykl zamrażania 50 kg na 240 minut. Wymiary urządzenia 127x109x180 cm. Kontrola procesu schładzania lub zamrażania poprzez temperaturę sondy rdzeniowej lub czasu trwania cyklu.

Copyright © 2014 Rest || Wykonanie: Actusdesign.pl - projektowanie stron warszawa