wyposażenie kuchni sala jadalniana w restauracji bufet

Garnki i naczynia miedziane dla kuchni gastronomicznej

Garnki i naczynia miedziane posiadają największa właściwość przewodzenia i rozprowadzania ciepła w trakcie gotowania, pieczenia, smażenia potraw ze wszystkich produkowanych naczyń. Skomplikowane sosy, czy chrupkie mięso można najlepiej w gastronomii przygotować za pomocą garnków miedzianych. To naczynia z miedzi kumulują ciepło ze wszystkich stron, a gotowe potrawy są zdrowsze, aromatyczne, pełne witamin. Posiadają też dodatkową cechę- miedziane naczynia są też ozdobą kuchni gastronomicznej, lub zastawionego stołu w eleganckiej resturacji.

 


Garnek wyprodukowany w 100% w miedzi. Naczynie o średnicy 16 cm i wysokości 9 cm. Pojemność 1.8 litra.

Duża misa miedziana o średnicy 30 i wysokości 15 cm. Pojemność naczynia 7 litra. Materiał 100% miedż.

Garnek do sosów. W skład naczynia wchodzi 90% midzi i 10% stali nierdzewnej. Garnek występuje w trzech pojemnościach 0 1.8; 3.3; oraz 6 litra.

Rondel konikalny o pojemności 1.7 litra, wykonany w 90% z miedzi i 10% stal nierdzewna.